PhD in Global Health, Health Services and Health and Social Care
Academic year 2021-22
- Lines of research
- General and specific competencies
- Acces and entry Requirements
- Support and guidance information
Lines of research
- Health promotion and prevention of prevalent diseases
- Epidemiology, global public health and health inequalities
- Effectiveness and implementation of complex interventions
- Clinical and epidemiological research
- Chronicity, multimorbidity and dependency
- Evidence in health care and social care
- Research in health services and policies
- Information and communication technologies for health and wellbeing
General and specific competencies
Core Skills
- CB11 - Systematic comprehension of a field of study and mastery of research skills and methods related to this field
- CB12 - The ability to devise, design or create, implement and adopt a substantial research or invention process
- CB13 - The ability to contribute to widening the frontiers of knowledge through original research
- CB14 - The ability to perform a critical analysis, assessment and synthesis of new and complex ideas
- CB15 - The ability to communicate with the academic and scientific community, as well as with society as a whole, about their areas of knowledge in the methods and languages commonly used within the international scientific community
- CB16 - The ability to promote scientific, technological, social, artistic or cultural advancement in academic and professional settings within the knowledge-based society.
Personal Skills and Abilities
- CA01 - Work in contexts where there is little specific information
- CA02 - Uncover key questions that need to be answered in order to resolve a complex problem
- CA03 - Design, create, develop and undertake new and innovative projects in their area of knowledge
- CA04 - Work in a team and independently in an international or multidisciplinary setting
- CA05 - Incorporate knowledge, handle complexity and provide opinions with limited information
- CA06 - Intellectual criticism and defence of solutions.
Acces and entry Requirements
El perfil d'ingrés recomanat per al programa de doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària és el de llicenciats, graduats o diplomats en àrees afins a la recerca en salut pública global, serveis de salut, cronicitat, cures i atenció sociosanitària com a Infermeria, Medicina, Fisioteràpia, Ciències de l'Activitat Física o Treball Social, que estiguin en possessió d'un títol de màster universitari (excepte per a llicenciats o graduats amb un nivell 3 de MECES) o tinguin formació sanitària especialitzada (EIR, MIR, etc.) i que compleixin tots els requisits especificats en l'RD 99/2011 i en l'RD 43/2015.
En aquest sentit i sense perjudici que el doctorand hagi realitzat altres estudis equivalents, els màsters oferts per la UIB i relacionats amb alguna de les línies de recerca del Programa de Doctorat són:
- Màster Universitari de Investigació en Salut i Qualitat de Vida
- Màster Universitari de Investigació Biomèdica
- Màster Universitari en Psicologia General Sanitària
- Màster Universitari en Neurociències
- Màster Universitari en Nutrició i Alimentació Humana
- Màster Universitari en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada
- Màster Universitari en Evolució i Cognició Humana
- Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (pendent de verificació per part ANECA).
No obstant això, el Programa de doctorat pot admetre estudiants amb altres titulacions diferents de les indicades sempre que la Comissió Acadèmica així ho accepti. S'admetran els alumnes que hagin cursat màsters en matèries afins, que segons el parer de la comissió acadèmica els permetin un correcte desenvolupament del programa de doctorat.
Es recomana un nivell d'anglès que permeti als estudiants la lectura de publicacions internacionals, l'escriptura d'articles internacionals, així com l'assistència i participació en congressos internacionals (equivalent a B2) i de qualsevol de les altres dues llengües del doctorat (castellà i/o català).
L'admissió de l'alumnat de doctorat es durà a terme per la comissió acadèmica del programa de doctorat que aplicarà com a criteris d'admissió els següents (ponderació):
- L'expedient acadèmic de les titulacions prèvies de Grau i Postgrau (60%). La puntuació obtinguda en cadascuna de les assignatures es ponderarà sobre la base del nombre de crèdits de l'assignatura, independentment de si són assignatures de grau (o de diplomatures o de llicenciatures) o de postgrau. S'utilitzarà l'escala de puntuació d'assignatures de 0 a 10, per tractar-se d'un sistema de puntuació estès a la majoria dels països i per ser fàcilment escalable a altres sistemes. En el cas d'estudiants amb titulació estrangera amb una escala de puntuació diferent, es podrà sol·licitar l'equivalència de la nota mitjana estrangera a través del servei d'equivalència de nota mitjana del Ministeri d'Educació i Formació Professional (http://www.educacionyfp.gob.es/eu/servicios-al-ciudadano/catalogo/gestion-titulos/estudios-universitarios/titulos-extranjeros/equivalencia-notas-medias.html).
- Valoració d'una declaració de motius que impulsen al doctorand a matricular-se en aquest programa de doctorat (30%). Dins d'aquest apartat es valorarà el projecte de tesi, el grau de motivació, la claredat de l'exposició i la relació amb les línies de recerca que integren el programa.
- Altres mèrits: (10%). Es valoraran els mèrits acadèmics i científics que vagin més enllà de l'expedient acadèmic, com poden ser cursos d'especialització, historial de col·laboracions amb grups de recerca, publicacions, assistències a congressos i experiència professional.
Els i les estudiants que no estiguin en possessió d'una titulació adequada al perfil d'ingrés recomanat hauran de justificar-lo en la declaració d'objectius, la qual serà avaluada per la comissió acadèmica del programa de doctorat que, si ho considera oportú, podrà sol·licitar una entrevista personal amb l'estudiant per a aprovar la seva admissió al Programa (aquest aspecte és particularment aplicable al cas d'estudiants estrangers per la possible varietat de titulacions de procedència).
Support and guidance information
The academic committee of the Doctoral Programme will assign a tutor to the applicant (once he or she is admitted). The tutor will be a doctor with accredited research experience and involved in the doctoral programme. Within six months from the first enrolment, the academic committee of the doctorate will assign to every student a thesis supervisor, which may or may not be the same as the tutor.
Supervision and monitoring of doctorand training activities and their PhD theses shall be in line with the UIB procedures for PhDs (RD 99/2011), the UIB Doctoral Degree Regulations (https://seu.uib.cat/fou/acord/13084/) and the verified degree report that you may consult on the "Results" webpage. The administrative and academic procedures that students must perform during their PhD may be viewed on the "Procedures" section of the UIB Doctoral School website: