Doctoral Degree in Computer Science (DINF): 2011-12


Branch of knowledge Engineering and Architecture
Programme management board
BOE publication date
Administration Service
  • Anselm Turmeda building
Contact person(s)
Useful Documents

Programa regulat pel Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials. (format pdf). BOE

9047 . Acord Normatiu del dia 13 de maig de 2009 pel qual es modifica l'Acord normatiu 8771/2008, de 26 de setembre, pel qual s’aprova la normativa pròpia de la Universitat de les Illes Balears sobre estudis de doctorat . (FOU núm 312 del 22 de maig de 2009) FOU

Informació per cursar un doctorat a la UIB:

Per ampliar informació podeu visitar la pàgina web del  Centre d'Estudis de Postgrau

Preus públics per l'any acadèmic 2011-12

Tarifa corresponents a la tutela acadèmica dels programes oficials de doctorat
Segons l‘article 5, del Decret 64/2011, de 10 de juny, pel qual s'actualitzen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per l‘any acadèmic 2011-2012:

* L’alumnat de doctorat ha de formalitzar una matrícula cada any acadèmic en concepte de tutela acadèmica durant el període d’elaboració de la tesi doctoral, d’acord amb la tarifa que s’estableix a l’annex IV ( 62,16 euros per any acadèmic BOIB Num.87 - 11-06-2011 ). En el supòsit d’impagament, la quantia corresponent romandrà pendent a l’efecte previst a l’article 18 d’aquest Decret.

* La tarifa establerta en l’annex IV ( 62,16 euros per any acadèmic BOIB Num.87 - 11-06-2011 ) i l’efecte previst a l’article 18 també s’han d’aplicar a la tutela acadèmica de l’alumnat durant el període d’elaboració del treball de fi de màster, del treball de fi de grau o del projecte de fi de carrera i a la realització de les pràctiques externes en el supòsit que els treballs o les pràctiques no es puguin finalitzar en el mateix any acadèmic en què s’hagin iniciat.

Podeu consultar el text complet en el BOIB Num.87 - 11-06-2011

Programme description

L'objectiu del Doctorat d'Informàtica és que l'estudiant adquireixi una formació avançada, de caràcter especialitzat i multidisciplinari, orientada als diversos àmbits de les tecnologies de la informació, i que li permeti investigar i innovar en empreses o institucions públiques d'investigació.

Admission criteria

PERÍODE FORMATIU

Aquest període esta constituït per la titulació de Màster Universitari de Tecnologies de la Informació . El perfil més apropiat per cursar aquest Màster és el de Graduat en Enginyeria en Informàtica per a l’itinerari formatiu amb orientació professional i el de Graduat en Enginyeria en Informàtica, Graduat en Matemàtiques i Graduat en Enginyeria Telemàtica per a l’itinerari amb orientació investigadora. No obstant això, de conformitat amb l’article 16 i disposició addicional quarta del RD 1393/2007, de 29 d’octubre, també hi poden accedir els enginyers i arquitectes tècnics, els diplomats actuals i els graduats amb 180 ECTS. En aquest cas, els perfils més adequats són els d’Enginyeria en Informàtica i Enginyeria Técnica en Informàtica per a l’itinerari formatiu amb orientació professional i els d’Enginyeria en Informàtica, Enginyeria Técnica en Informàtica, Matemàtiques, Enginyeria de Telecomunicacions, Enginyeria Técnica de Telecomunicacions, Enginyeria Industrial  i  Enginyeria Técnica Industrial per a l’itinerari amb orientació investigadora.

Les sol·licituds d’admissió al Màster Universitari de Tecnologies de la Informació serà efectuada per la Comissió Acadèmica de la Titulació (CAT) del Màster dins dels períodes establerts per a cada any acadèmic pel Centre d’Estudis de Postgrau (CEP). En cas de que el nombre de preinscripcions superi al nombre de places disponibles i sigui necessari establir un ordre de preferència, es valoraran els següents criteris: primerament, el perfil d’ingrés a la titulació i en segon lloc, a nota mitja de l’expedient acadèmic dels estudis d’accés al Màster.  La CAT publicarà una llista de suplents, per ordre de preferència, per resoldre renúncies del dret de matrícula dels alumnes seleccionats en primera instància.

La admissió d'estudiants en semestres posteriors a l'inicial serà estudiada pel òrgan responsable del Màster en cada cas i es procedirà d'acord amb la normativa reguladora de la universitat. La decisió sobre l'admissió estarà condicionada com a mínim als següents criteris:

  1. Els estudis han de tenir places disponibles,
  2. no serà possible admetre estudiants en assignatures que portin ja un semestre en curs, excepte si un reconeixement d'estudis previs compensa aquest retard.

 

PERÍODE INVESTIGADOR

Podran sol·licitar l’admissió al període investigadora del Doctorat d’Informàtica els estudiants que hagin completat un mínim de 300 ECTS en estudis de Grau i Postgrau dels quals un mínim de 60 siguin de programes oficials de Postgrau. Així mateix, podran sol·licitar l’admissió els estudiants que hagin obtingut el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Informàtica.

Per l’admissió al període d’investigació, s’ha de presentar un projecte de Tesi Doctoral en una de las línies d’investigació del programa avalat per un o més professors del Departament de C. Matemàtiques i Informàtica que actuaran com a Director/s de la Tesi. L’admissió dels alumnes al període d’investigació del doctorat es dura a terme en el Consell de Departament, amb el vist-i-plau del Director/s de la Tesi. La resolució del Consell de Departament serà elevada a la Comissió de Postgrau de la UIB, qui, en darrera instancia, ratificarà o denegarà l’admissió.

 

Thesis evaluation criteria

Una vegada acabat el desenvolupament del treball i la redacció de la Tesi Doctoral, de forma completa i coherent, l’alumne estarà en disposició d’iniciar els tràmits per al seu dipòsit i lectura pública, tot seguint la normativa general de la UIB.

Els criteris propis del programa que es valoren per establir que un alumne esta en disposició d’iniciar aquests tràmits son els següents:

  • haver realitzat un ample treball d’investigació original en una de las línies d’investigació del programa, tot aportant resultats contrastables.
  • haver presentat els resultats del treball o part d’ells en congressos nacionals o internacionals relacionats amb el camp d’estudi.
  • La publicació d’articles científics en revistes amb índex d’impacte, indexades en l’ISI-Web of Science ò SCI.

Tot el treball original ha de contar amb la supervisió, revisió i aprovació del Director/s de la tesi. De la mateixa manera, el Director/s de la tesi ha/n de donar el seu vist-i-plau a la redacció final i a la seva defensa pública.

La autorització final per al dipòsit i inici dels tràmits de lectura de la Tesi es durà a terme en el Consell de Departament, on també s'aprovarà la proposta d'experts que poden formar part del tribunal que ha d'avaluar la tesi, segons la normativa vigent. La Comissió de Doctorat de la UIB, atesa la documentació rebuda, autoritzarà, si escau, la defensa de la tesi.

 

Overall Objectives

L’objectiu del doctorat és completar la trajectòria acadèmica d’un estudiant mitjançant la seva especialització en un camp d’investigació per assolir el grau d’expert. Els estudiants de doctorat, mitjançant la Tesi Doctoral, tindran la capacitat de resoldre problemes científics i/o tecnològics d’una forma rigorosa, així com l’habilitat de desenvolupar idees originals en qualsevol camp de les tecnologies de la informació i les comunicacions. L’obtenció del títol de Doctor obre noves oportunitats al món laboral mitjançant la seva incorporació en departaments de investigació, desenvolupament e innovació de grans empreses nacionals i internacionals, on el doctorat és un títol acadèmic de prestigi. A més, l’obtenció del títol de Doctor, també obri al estudiant la possibilitat de realitzar una carrera docent i investigadora en universitats nacionals o internacionals.

 

Programme structure

El programa acadèmic del Doctorat d’Informàtica compren 60 ECTS del Màster Universitari de Tecnologies de la Informació (itinerari investigador).

Per completar el programa de Doctorat, l’estudiant haurà de realitzar un treball de investigació original, en qualque línia de investigació del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, mitjançant la presentació i defensa davant un tribunal d’una Tesi Doctoral. La formació es completarà amb l’assistència a cursos i congressos tant nacionals com internacionals, i estades en centres d’investigació nacionals i internacionals. A més es fomentarà la participació en els Seminaris del Departament, pel intercanvi d’idees i suggeriments del seu treball de investigació, i la col·laboració amb altres membres del Departament en diferents projectes de investigació per adquirir un major coneixement interdisciplinari de les tecnologies de la informació.

 

Research lines

El treball de investigació de l’estudiant de doctorat es realitzarà en una de les línies de investigació del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica.

A continuació se enumeren algunes com a exemple:

  • Comportament de sistemes d’ambient intel·ligent i de servidors web.
  • Enginyeria de sistemes, comunicació industrial i robòtica.
  • Tecnologies de la informació i programari lliure.
  • Tecnologies multimèdia de la informació.
  • Visió artificial, anàlisis i síntesi de moviment, interfícies avançades, realitat virtual i augmentada i intel·ligència artificial.
  • Xarxes de comunicacions mòbils i teoria de la informació.
  • Seguretat en xarxes telemàtiques i comerç electrònic.
  • Millora de processos software.
  • Interacció persona-ordinador.

 

Thesis Advisory

Els directors de les tesis doctorals seran professors doctors del departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica amb experiència investigadora acreditada, preferentment professors del Màster Universitario en Tecnologies de la Informació .

 

Administrative Procedures and further information

 

Doctorate programme directors


Dra. Margarita Miró Julià

Dr. Javier Varona Gómez

Complaints, comments and suggestions

Comments and suggestions

  • http://postgrau.uib.es/digitalAssets/196/196338_queixes_suggeriments_en.doc

 

Quality assurance system

Nominal composition of the Comissió de Garantia de Qualitat (CGQ)

Responsable de qualitat  Margaret Miró Julià
PDI  Arnau Mir Torres
PDI  Bartomeu Coll Vicens
PDI  Javier Varona Gómez
PAS  Maria Fiol Durán
Alumne  Pere Palmer

 

Comments and suggestions

UIB welcomes your comments and suggestions our studies and the information given about them
If you have any comment or suggestion, you can send it through contact questionnaire about UIB studies