Doctoral Degree in Tourism and Environment Economics (DETM): 2011-12


Branch of knowledge Social and Legal Sciences
Programme management board
Quality certificate ME2011-0309 BOE-253 de 20/10/2011 resolució 16518
BOE publication date
Administration Service
  • Gaspar Melchor de Jovellanos building
Contact person(s)
Useful Documents

Programa regulat pel Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials. (format pdf). BOE

9047 . Acord Normatiu del dia 13 de maig de 2009 pel qual es modifica l'Acord normatiu 8771/2008, de 26 de setembre, pel qual s’aprova la normativa pròpia de la Universitat de les Illes Balears sobre estudis de doctorat . (FOU núm 312 del 22 de maig de 2009) FOU

Informació per cursar un doctorat a la UIB:

Per ampliar informació podeu visitar la pàgina web del  Centre d'Estudis de Postgrau

Preus públics per l'any acadèmic 2011-12

Tarifa corresponents a la tutela acadèmica dels programes oficials de doctorat
Segons l‘article 5, del Decret 64/2011, de 10 de juny, pel qual s'actualitzen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per l‘any acadèmic 2011-2012:

* L’alumnat de doctorat ha de formalitzar una matrícula cada any acadèmic en concepte de tutela acadèmica durant el període d’elaboració de la tesi doctoral, d’acord amb la tarifa que s’estableix a l’annex IV ( 62,16 euros per any acadèmic BOIB Num.87 - 11-06-2011 ). En el supòsit d’impagament, la quantia corresponent romandrà pendent a l’efecte previst a l’article 18 d’aquest Decret.

* La tarifa establerta en l’annex IV ( 62,16 euros per any acadèmic BOIB Num.87 - 11-06-2011 ) i l’efecte previst a l’article 18 també s’han d’aplicar a la tutela acadèmica de l’alumnat durant el període d’elaboració del treball de fi de màster, del treball de fi de grau o del projecte de fi de carrera i a la realització de les pràctiques externes en el supòsit que els treballs o les pràctiques no es puguin finalitzar en el mateix any acadèmic en què s’hagin iniciat.

Podeu consultar el text complet en el BOIB Num.87 - 11-06-2011

Programme description

L’objectiu del Doctorat d’Economia del Turisme i del Medi Ambient és formar futurs investigadors en el camp d’especialització de l’economia del turisme i de l’economia del medi ambient. En el doctorat els estudiants adquiriran el domini dels coneixements d’aquestes dues subdisciplinas i els seus mètodes d’investigació. A més, desenvoluparan la seva capacitat per concebre, plantejar, estructurar, analitzar i realitzar un procés d’investigació i per abordar els possibles problemes amb flexibilitat i capacitat d’adaptació i innovació.

El Doctorat d’Economia del Turisme i del Medi Ambient prepararà a futurs investigadors que podran desenvolupar la seva activitat tant dins de la universitat com en altres institucions, com a centres d’investigació públics i privats, centres d’estudis de grans corporacions, etc.

 

Admission criteria

Període de Formació

Els críteris d'admissió del període de formació són els propis del Màster Universitari d'Economía del Turism y del Medi Ambient de la UIB que es detallan a continuació:

  • La titulació de procedència: preferentement llicenciats en Economia o Administració y Direcció  d'Empreses y Matemáticas. Les sol·licituds procedents d'altres titulacions seran prioritzades segons el seu grau de relació amb les anteriorment citades i amb els continguts del Màster.
  • Nota media de l'expedient acadèmic.
  • Nota media de les assignatures relacionades amb Microeconomia, Macroeconomia, estadística, econometria i matemàtiques.
  • Expedient acadèmic i experiència professional en relació amb les matèrias de turisme i medi ambient de la titulació.
  • Nivell d'idiomes: Anglés (nivell alt) i espanyol (nivell bàsic)

Període d'Investigació

Els criteris d'admissió al període d'investigación són els següents:

  • Seran admesos preferentement els qui hagin obtingut una nota mitjana de notable en el citat Màster. Excepcionalment, també podran ser admesos al doctorat aquells sol·licitants que hagin cursat altres estudis de postgrau. En qualsevol cas, la Comissió d'Estudis del Doctorat decidirà les sol·licituds que seran acceptades i els complements de formació que, en el seu cas, hagin de realitzar-se.

 

Thesis evaluation criteria

Una vegada finalitzada la fase d’investigació i de redacció de la Tesi Doctoral, l’alumne estarà en disposició d’iniciar els tràmits (seguint la normativa de la UIB) per a la seva defensa pública. Els criteris generals que es valoren per establir que un alumne està en disposició d’iniciar aquests tràmits són els següents:

  • Haver realitzat un extens treball de recerca, original, en el camp de la Economia del Turisme i/o del Medi Ambient aportant resultats, mitjançant la publicació d’articles científics en revistes internacionals preferentment amb índex d’impacte i/o la redacció de manuscrits d’investigació originals destinats generalment a la seva futura publicació en revistes científiques o altres mitjans.

  • Haver participat en congressos nacionals o internacionals relacionats amb el camp d’estudi.

  • Tot el treball original a presentar ha de comptar amb la supervisió, revisió i aprovació del Director/s de Tesi Doctoral. De la mateixa manera, el Director/s de Tesi Doctoral deu/en donar el seu consentiment per a la redacció final i defensa pública de la Tesi 

Tribunal per a la defensa de la Tesi

Una vegada aprovada la Tesi Doctoral per a la seva lectura i defensa per la comissió de postgrau del Departament d’Economia Aplicada,es començarà la tramitació per a la defensa de la tesi.

L’òrgan responsable del programa enviarà a la Comissió de Doctorat de la Universitat la proposta d’experts que poden formar part del tribunal que ha de jutjar la tesi. La proposta ha d’incloure set membres (cinc titulars i dos suplents), doctors i experts en la matèria, i s'ha de tramitar mitjançant l’escrit que acrediti la idoneïtat curricular d’acord amb el currículum actualitzat.

Així mateix, s’haurà d’adjuntar l’informe corresponent, mitjançant model disponible en l’apartat " Impresos generals per a doctorats ", emplenat pel director/s de la tesi i, en el cas que sigui preceptiu segons contempla la normativa pròpia de la UIB, també l’informe del ponent, als quals hauran de donar el vistiplau el director de la titulació.

La Comissió, atesa la documentació rebuda, autoritzarà, si escau, la defensa de la tesi.

 

Overall Objectives

L’objectiu del doctorat en Economia del Turisme i del Medi Ambient és formar futurs investigadors en el camp d’especialització de l’Economia del Turisme i de l’Economia del Medi Ambient. En el doctorat en Economia del Turisme i del Medi Ambient els doctorands haurien d’adquirir el domini dels coneixements d’aquestes dues subdisciplines i els seus mètodes d’investigació. A més, haurien de desenvolupar la seva capacitat per concebre, plantejar, estructurar, analitzar i posar en la pràctica un procés d‘investigació i per abordar els possibles problemes amb flexibilitat i capacitat d’adaptació i innovació.

El doctorat en Economia del Turisme i del Medi Ambient prepararà futurs investigadors que podran desenvolupar la seva activitat tant dins la Universitat com en altres institucions, com poden ser centres d‘investigació públics i privats, centres d’estudis de grans corporacions, etc.

Programme structure

El Programa de Doctorat es compon de dos períodes: el període de formació i el període d’investigació. Durant el primer el doctorand ha d’adquirir el domini dels coneixements relacionats amb les dues subdisciplinas i els seus mètodes d‘investigació cursant el Màster Universitari d’Economia del Turisme i del Medi ambient . Posteriorment, el període d’investigació consisteix en la realització de la tesi doctoral dintre d’alguna de les línies d’investigació del Programa. Per a l’obtenció del títol de doctor l’alumne ha de realitzar un treball d’investigació original i inèdit, sota la supervisió d’un doctor.

Research lines

  1. Anàlisi econòmica del turisme
    • Demanda turística en destins madurs: lleialtat i estacionalitat
    • Modelització de la demanda turística
    • Anàlisi de l‘oferta turística: Política de preus
    • Polítiques turístiques
  2. Turisme i medi ambient
    • Turisme i valoració econòmica del medi ambient
    • Turisme i polítiques mediambientals
    • Anàlisi dels atributs mediambientals de la demanda turística
  3. Competitivitat, turisme i medi ambient
    • Competència entre les àrees turístiques i el desenvolupament sostenible
    • Models econòmics de creixement sostenible
    • Models turístics i el mercat laboral

Thesis Advisory

Direcció : Dra. Catalina N Juaneda Sampol.

Altres membres de la comissió :

  • Dr. Eugeni Aguiló Perez
  • Dra. Magdalena Cladera Munar
  • Dr. Jafar Jafari
  • Dr. William Nilsson
  • Dra. Teresa Palmer Tous
  • Dr. Vicente Ramos Mir
  • Dr. Javier Rey-Maquieira Palmer
  • Dr. Antoni Riera Font
  • Dr. Jaume Rosselló Nadal
  • Dra. Maria Sard Bauzà
  • Dr. Francisco Sastre Albertí
  • Dra. Maria Tugores Ques
  • Dra. Elisabeth Valle Valle

 

Administrative Procedures and further information

Complaints, comments and suggestions

Comments and suggestions

  • http://postgrau.uib.es/digitalAssets/196/196338_queixes_suggeriments_en.doc

 

Quality assurance system

Nominal composition of the Comissió de Garantia de Qualitat (CGQ)

Responsable de qualitat  Catalina N. Juaneda Sampol
PDI  Maria Tugores Ques
PDI  Jaume Rosselló Nadal
PAS  Dolores Panadés Morey
Alumne  Mohcine Bakhat

Comments and suggestions

UIB welcomes your comments and suggestions our studies and the information given about them
If you have any comment or suggestion, you can send it through contact questionnaire about UIB studies